skip to Main Content

Born Again Stories

Gamlestadens Fabriker har en gedigen historia. Något som alltid genomsyrat platsen är företagande och nytänk. Här bakom tegelväggarna har det i alla tider befunnit sig inspirerande och kreativa innovatörer. Vi har pratat med några av dessa för att få höra deras historia och koppling till platsen.

Clara Fina Frisk om hållbart företagande & Gamlestaden

Clara Fina Frisk är smyckeskonstnär och textilkonstnär. I Gamlestadens driver hon sitt företag Clara Fina där och designar och säljer örhängen. Som entreprenör och kreatör har hon verkligen hittat rätt i dynamiska Gamlestaden – och förväntningarna på framtiden är höga. Lyssna på hennes berättelse.

Gamlestadens Fabriker om lusten att förbättra

Gamlestadens Fabriker har allt som krävs för att bli och vara en kreativ oas i Göteborg. Innovation, kreativitet och entreprenörskap har genom alla tider genomsyrat området. När platsen byggs upp på nytt förenas en cocktail av människor och företag som alla vill möta dagens utmaningar och lösningar. På köpet får vi en inspirerande plats att hänga på.

Giovanna Lögdahl om framtidens matcentrum

Giovanna driver framgångsrestaurangen Rollin’ Bistros Backyard tillsammans med hennes man i Gamlestadens Fabriker. Nu satsar de helhjärtat i fabrikerna och vill skapa ett centrum för mat, dryck och kultur. Lyssna på hennes story.

Matts Johansson om dåtidens och framtidens besöksnäring

När Matts Johansson, grundare till Da Matteo, sa att han skulle starta café på Magasinsgatan år 2003 var det ingen som trodde honom. Tji fick de! Idag är han en viktig del av Göteborgs besöksnäring och initiativtagare bakom den nya testbedden & kreativitetshub Urban Food Space. Lyssna på hela Mats berättelse om dåtiden och framtidens besöksnäring.

Sara Shakarchi om Gamlestadens Fabriker

Under 90-talet växte Sara Shakarchi upp i Bergsjön och åkte dagligen förbi Gamlestaden. Platsen blev dels en knutpunkt till Göteborgs andra stadsdelar, dels inspirationskälla. Idag är hon konstnären bakom muralmålningen på fabrikernas tegelväggar.

Back To Top