skip to Main Content

Mat och verksamheter

Välkommen till Gamlestadens Fabriker – Göteborgs mest kreativa plats att arbeta på. Här möter de gamla fabrikslokalerna nybyggnationer som tillsammans skapar en plats för verksamheter och handel. Här möter du YesBox som samlar framtidens företagande och idéer, god mat och dryck hos Rollin Bistro Backyard samt morgondagens livsmedel hos Mycorena och Urban Food Space. Utforska verksamheterna lite närmare.

Restauranger, barer & caféer

Stor del av Gamlestadens personlighet utgörs av stadsdelens kulinariska prägel. Här möts goda smaker med en avslappnad atmosfär som är omöjligt att motstå. I och kring Fabrikerna finns högklassig mat från hela världen.

ROLLIN BISTROS BACKYARD

Worldclass streetfood. En kärleksfull och hänsynslös hyllning till streetfood världen över.  Med stor tolkningsfrihet och odödlig glädje till hantverket.

DELISSIMO

I maj 2023 öppnar  Delissimo sin färgsprakande restaurang mitt på Gamlestads torg och sprider italienska dofter över Fabrikerna.

HANNAS

Fräscha sallader och thailändska favoriter med omsorgsfullt utvalda grönsaker serveras på Hannas salladsbar.

Jalla House

Jalla House sprider fantastik orientalisk streetfood från sin nyöppnade restaurang precis vid spårvagnshållplatsen på Gamlestads torg.

Hyaku Sushi 

Hyaku Sushi på Gamlestadens Torg erbjuder både avhämtning och servering på plats. Eller varför inte catering till nästa företagsevenemang?

Sweet Beet Café

Café med hälsofokus som huserar inne hos Crossfit i Fabrikerna.  Både gott och näringsrikt!

Spike brewery – en del av slakthusområdet

Göteborgsbaserat bryggeri med passion för smaker och kreativitet. En mötesplats som bjuder på mat, musik och självklart öl.

Slakthuset – en del av slakthusområdet

Med rötterna i Göteborgs mathistoria är slakthuset en plats för entreprenörer och kreatörer inom mat, dryck, kultur och hantverk.

Wine Mechanics – en del av slakthusområdet

Ett stenkast från Gamlestadens Fabriker ligger Wine Mechanics – norden första urbana vingård.

Hing Wa – En del av Gamlestaden

Allmänt känd som stans bästa kinesiska, eller närmare bestämt kantonesiska restaurang, ligger på Hornsgatan i Gamlestaden en kort promenad från Fabrikerna.

Mugg & Tilltugg – en del av Gamlestaden

Kvartersrestaurangen som blivit ett andra vardagsrum för många i Gamlestaden under de senaste åren. Följ Gamlestadsvägen en bit norrut från Fabrikerna.

Al Habesha – en del av Gamlestaden

Etiopisk pärla med familjär stämning. Har du inte testat en mustig etiopisk gryta som äts med injera så är det dags nu.

Framtidens mat

Vad innebär framtidens mat? Hållbart, närproducerat och självklart gott, tror vi. I Gamlestadens Fabriker sitter flera verksamheter med samma ambitioner och målbild som tillsammans utvecklar morgondagens livsmedel.

URBAN FOOD SPACE

En upplevelse, co-kitchen och marknad för odlare och matkreatörer. Kort och gott ett ekosystem för matintresserade.

Nordic SeaFarm

En av Europas ledande producenter av schysst odlad tång och samverkar med en rad olika aktörer inom livsmedelskedjan för att utveckla nya produkter och tjänster.

Mycorena

Ett av Sveriges snabbast växande food-tech bolag utvecklar nästa generations svampbaserade proteinkälla i innovationscentret i Gamlestadens Fabriker.

VÄRT Sustainable Food Lab

Ett hållbarhetslab som använder matsvinn som verktyg för att förstå  cirkulärekonomi och hållbarhetsfrågor. En plats för workshops, teambuilding, aktiviteter och föreläsningar.

Panter

Ett system för återanvändbara take away-förpackningar. Ett cirkulärt system som hjälper restauranger och caféer att bli mer hållbara.

Odlingsbolaget Svalan

Närodlade grönsaker med tekniker som minimerar behov av näringstillförsel, vatten och fossila bränslen, och ökar den biologiska aktiviteten och mångfalden i jorden.

Innovation & företagande

Något som genom alla tider genomsyrat Gamlestadens Fabriker är innovation. Att många nyfikna företag och verksamheter väljer att utbyta idéer och etablera sig just här är därför inte så konstigt.

YesBox

Göteborgs eget entreprenörskvarter med flertalet aktörer som ger kostnadsfri affärsrådgivning, utbildning och inspiration för dig som är entreprenör, innovatör, nyföretagare. Drivs av Business Region Göteborg.

Tillskärarakademin

Sedan mitten av 1900-talet har tillskärarakademin utbildat Göteborgare inom textila hantverksyrken för mode och scenkostym med fokus på kvalité, estetik och hållbarhet.

EASY LIVING

Vintagebutiken med  unika designpärlor och skandinaviska formklassiker, mitt i Gamlestadens Fabriker. Ibland bjuds det dessutom på konstutställning, bubbel och livemusik i butiken.

Jumperfabriken

Med inspiration av 50-, 60-, och 70-talets mode har jumperfabriken fokus på plagg av hög kvalitet i naturliga material. Mode för alla årstider och år.

NA-KD

Modeföretaget som på bara några år gått från en liten startup till ett globalt företag ständigt i färd med att bryta ny mark och stå ut från mängden. Huvudkontor och designcenter finns i Fabrikerna.

Drivhuset

Experter på konceptutveckling, idéutveckling och processer för att utveckla nya hållbara lösningar som stöttar och hjälper människor och företag att bli framgångsrika i en snabbrörlig värld.

Underhållning & evenemang

Gamlestadens Fabriker är en mötesplats för både intressen och diskussioner. En mötesplats för både Göteborgare och besökande i stan som spirar av kreativitet och rörelse.

Rollin Bistros Backyard

Live-spelningar, konstutställningar, vernissage, IPA-festival, beer makers dinner. På Rollin Bistros Backyard är det alltid något på gång! Dessutom alltid god stämning och förstklassik mat på grillen eller i Izakayan.

VÄRT

Utöver sitt hålllbarhetslab bjuder VÄRT även in till evenemang och fest i sina lokaler. Fabrikslokalerna det perfekta stället att arrangera företagsfester.

Taste the Future

Urban Food Space arrangerar tillsammans med sitt stora nätverk Street Food events med fokus på framtidens hållbara mat. Håll utkik efter nästa tillfälle i våra kanaler!

Warner Bros

Här har både kända reklamfilmer och folkkära tv-program spelats in på och sänds ifrån. Bingolotto och postkodmiljonären är för att nämna två.

Strike & Co

Ta med vännerna eller kollegorna och spela bowling. Verksamheten bjuder även på mat och dryck, barnkalas och konferensmöjligheter.

Teater Nu

Ett konstkompani som skapar teaterproduktioner och rum för samtidskonst. Med rötterna i sitt kulturpolitiska engagemang tar de en viktig position i Sveriges scenkonst.

Gym & träning

Pausa arbetsdagen och låt kroppen arbeta. På Crossfit Gårda och Keiki fighting and fitness flödar endorfiner. Mitt i Gamlestadens Fabriker hittar du de båda verksamheter som passar alla åldrar och nivåer.

Crossfit Gårda

Bli en del av ett crossfit community med med styrka och gemenskap i fokus.

Keiko fighting and fitness

Bagfighting, CrossBox, funktionell styrka eller karate för både äldre och yngre. Upptäck flera träningsformer i Gamlestadens Fabriker. 

SATS

Ta del av ett stort utbud av träningsformer på nyöppnade SATS på Gamlestads torg.

Vi är Gamlestadens Fabriker

Gamlestadens Fabriker är fullt med spännande personligheter. Här möts innovatörer och kreatörer inom olika branscher som tillsammans gör platsen till det den är.

Träffa Corina från VÄRT

Corina är geniet bakom VÄRT. År 2016 grundade hon verksamheten efter att identifierat ett vakuum hon fann i produktutvecklingsbranschen.

Back To Top