skip to Main Content

Handel och verksamheter

Välkommen till Gamlestadens Fabriker – Göteborgs mest kreativa plats att arbeta på. Här möter de gamla fabrikslokalerna nybyggnationer som tillsammans skapar en plats för verksamheter och handel. Här möter du YesBox som samlar framtidens företagande och idéer, god mat och dryck hos Rollin Bistro Backyard samt morgondagens livsmedel hos Mycorena och Urban Food Space. Utforska verksamheterna och handeln närmare.

Restauranger, barer & caféer

Stor del av Gamlestadens Fabrikers personlighet är maten och drycken som serveras. Här möts goda smaker med en avslappnad atmosfär som är omöjligt att motstå. Välj mellan lunch, middag eller AW.

Rollin Bistros Backyard

En av Gamlestadens mest populära restauranger. Låt dig smaka cocktails i världsklass och känn doften av nygrillat i en avslappnad miljö.

BAR JUICE

Färska juicer från det göteborgsbaserade presseriet. Levererar 100% juice till Göteborgs mest välkända restaurangerna.

Hannas Salladsbar

Vad sägs om en fräsch lunch? Hannas Salladsbar bjuder både på sallader, smörgåsar och varm mat – alternativ för de som inte äter kött finns också!

Spike brewery – en del av slakthusområdet

Göteborgsbaserat bryggeri med passion för smaker och kreativitet. En mötesplats som bjuder på mat, musik och självklart öl.

Slakthuset – en del av slakthusområdet

Med rötterna i Göteborgs mathistoria är slakthuset en plats för entreprenörer och kreatörer inom mat, dryck, kultur och hantverk.

Wine Mechanics – en del av slakthusområdet

Ett stenkast från Gamlestadens Fabriker ligger Wine Mechanics – norden första urbana vingård.

Jalla truck

“Jalla truck sprider matkultur över Göteborg” – så beskriver restaurangen sig själv. Du hittar matupplevelsen på Gamlestadens Torg.

Hyaku Sushi 

Hyaku Sushi på Gamlestadens Torg erbjuder både avhämtning och servering på plats. Eller varför inte catering till nästa företagsevenemang?

Sweet Beet Café

Café med hälsofokus som huserar inne hos Crossfit i Fabrikerna.  Både gott och näringsrikt!

Innovation & företagande

Något som genom alla tider genomsyrat Gamlestadens Fabriker är innovation. Att många nyfikna företag och verksamheter väljer att utbyta idéer och etablelra sig just här är därför inte så konstigt.

YesBox 

Östra Göteborgs egna entreprenörskvarter! Här spirar kreativitet och lust bland företag som Business Region Göteborg, CSR Västsverige, Drivshuset och Almi.

Tillskärarakademin

Sedan mitten av 1900-talet har tillskärarakademin utbildat Göteborgare inom textila hantverksyrken för mode och scenkostym med fokus på kvalité, estetik och hållbarhet.

Framtidens mat

Vad innebär framtidens mat? Hållbart, närproducerat och självklart gott, tror vi. I Gamlestadens Fabriker sitter flera verksamheter med samma ambitioner och målbild som tillsammans utvecklar morgondagens livsmedel.

Urban Food space

En upplevelse, co-kitchen och marknad för odlare och matintresserade. Kort och gott ett ekosystem för matintresserade.

VÄRT Sustainable Food Lab

Ett hållbarhetslab som använder matsvinn som verktyg för att förstå  cirkulärekonomi och hållbarhetsfrågor. En plats för workshops, teambuilding, aktiviteter och föreläsningar.

Mycorena

För att minska klimatpåverkan kopplat till matkonsumtion krävs innovativa idéer. Mycorena har tagit fram ett alternativ som odlas mitt i Gamlestadens Fabriker.

Gym & träning

Pausa arbetsdagen och låt kroppen arbeta. På Crossfit Gårda och Keiki fighting and fitness flödar endorfiner. Mitt i Gamlestadens Fabriker hittar du de båda verksamheter som passar alla åldrar och nivåer.

Crossfit Gårda

Bli en del av ett crossfit community med med styrka och gemenskap i fokus.

Keiko fighting and fitness

Bagfighting, CrossBox, funktionell styrka eller karate för både äldre och yngre. Upptäck flera träningsformer i Gamlestadens Fabriker. 

Underhållning & evenemang

Gamlestadens Fabriker är en mötesplats för både intressen och diskussioner. En mötesplats för både Göteborgare och besökande i stan som spirar av kreativitet och rörelse.

Warner Bros

Här har både kända reklamfilmer och folkkära tv-program spelats in på och sänds ifrån. Bingolotto och postkodmiljonären är för att nämna två.

Strike & Co

Ta med vännerna eller kollegorna och spela bowling. Verksamheten bjuder även på mat och dryck, barnkalas och konferensmöjligheter.

Teater Nu

Ett konstkompani som skapar teaterproduktioner och rum för samtidskonst. Med rötterna i sitt kulturpolitiska engagemang tar de en viktig position i Sveriges scenkonst.

VÄRT

Utöver sitt hålllbarhetslab bjuder VÄRT även in till evenemang och fest i sina lokaler. Fabrikslokalerna det perfekta stället att arrangera företagsfester.

Handel & Shopping

Loppisar, vintage, butiker och handel – här finns något för alla tycken och smaker.

Easyliving secondhand

Idag är det viktigare än någonsin att inspirera och uppskatta det som redan finns. Upptäck vintagebutiken Easyliving mitt i Gamlestadens Fabriker.

Jumperfabriken

Med inspiration av 50-, 60-, och 70-talets mode har jumperfabriken fokus på plagg av hög kvalitet i naturliga material. Mode för alla årstider och år.

Kommande verksamheter

Loppisar, hotell eller marknaden. Fabrikerna har rum för fler verksamheter som tillsammans skapar en spännande dynamik. Ta del på vad som är på ingång.

Delissimo 

Finns idag i Partille, men öppnar snart upp i nya lokaler på Gamlestadens Torg! Njut av lyxiga pizzor, pasta eller antipasti i en härlig miljö.

Vi är Gamlestadens Fabriker

Gamlestadens Fabriker är fullt med spännande personligheter. Här möts innovatörer och kreatörer inom olika branscher som tillsammans gör platsen till det den är.

Träffa Corina från VÄRT

Corina är geniet bakom VÄRT. År 2016 grundade hon verksamheten efter att identifierat ett vakuum hon fann i produktutvecklingsbranschen.

Back To Top