skip to Main Content

Lediga lokaler i Gamlestadens fabriker

Nu går Gamlestadens Fabriker in i en ny era. Stadsdelen förtätas och moderniseras, samtidigt som områdets själ och de historiska byggnaderna bevaras. Med start från 2022 bygger Platzer Fastigheter flera nya kontorsbyggnader i området. Beräknad inflyttning för etapp 1 är i början av 2025.

Kontor i Gamlestaden

Letar du lediga kontor i Gamlestaden? Då kanske de nya kontorsbyggnader i Gamlestadens Fabriker kan vara något för dig. Här finns något för både små och stora företag. Det finns även möjlighet att skräddarsy lokalerna efter era behov – såklart i samråd med våra erfarna uthyrare på Platzer.

Utforskaren

Nu släpper vi Utforskaren – det första nyproducerade kontoret i Gamlestadens Fabriker på över 100 år! Det här är den perfekta platsen för innovativa företag som vill växla upp och tänka nytt.

Projektstart: 2022
Inflytt: Början av 2025
Storlek: ca 5 580 kvm, fördelat över 7 våningar 

Regissören

Regissören blir levande entrén till Gamlestadens Fabriker, beläget precis intill kajen vid Säveån. Här görs plats för kontor, butiker, tv-studio, eventplats och takservering. En plats för visioner, drömmar och idéer!

Projektstart: 2022
Inflytt: 2025
Storlek: ca 2 300 kvm BTA (6 000 kvm befintligt LOA), fördelat över 7 våningar

Plisseringen

Välkommen till Plisseringen – Gamlestadens Fabrikers nya nav för kreativitet och innovation! Förutom stora och öppna kontorsytor rymmer Plisseringen även restaurang, café, showroom och butik som vetter ut mot det nya torget.

Projektstart: 2022
Inflytt: 2025
Storlek: ca 8 100 kvm LOA, fördelat på 7 våningar

Innovatören

Innovatören blir områdets största fastighet och ett nytt landmärke. Kontor och restauranger, en unik inomhuspark och tillgång till gym, innovationslabb och lagermöjligheter gör detta till den naturliga samlingsplatsen i Gamlestadens Fabriker.

Projektstart: Planerat 2022-2025
Inflytt: 2025-27
Storlek: ca 23 000 kvm BTA, fördelat på 9 våningar

Hotellet

Hotell och co-living i en dynamisk miljö med plats för liv och rörelse – detta blir ett välkommet tillskott till Gamlestadens Fabriker!

Projektstart: 2025
Inflytt: 2027
Storlek: ca 9 000 BTA, fördelat på 7 våningar

Spinnerikvarteren

I Gamlestadens Fabriker finns naturligtvis även charmiga lokaler i de gamla fabriksbyggnaderna. Här ger vi plats för cirkulära entreprenörer och visionärer som vill vara med och bygga Gamlestaden tillsammans med oss.  

Inflytt: Löpande
 

Därför ska du hyra kontor i Gamlestadens Fabriker

Här är våra fem bästa anledningar till att hyra kontor i Gamlestadens Fabriker:
1. Centralt läge – Bara 6 minuter från Centralstationen i Göteborg.
2. Bra kommunikationer – Kollektivtrafik, bilpool, elladdning, cykelgarage, nära motorlederna och gott om parkeringsplatser.
3. En nygammal stadsdel med stor potential – Här blandas häftig industrihistoria med moderna influenser, precis sådär som man vill att det ska vara.
4. All service du behöver – Restauranger och barer för såväl lunch som aw:n, matbutik, apotek, butiker och gym.
5. Ett kluster för nätverkande – Bli granne med några av Sveriges mest kreativa och innovativa företag!

Nyproduktion i Gamlestaden

Är du på jakt efter nyproduktion av bostadsrätter? Kolla in JM:s projekt Fabrikören – moderna lägenheter som för tankarna till Brooklyn i New York, beläget mitt i Gamlestadens Fabriker.

Back To Top