skip to Main Content

Lediga lokaler i Gamlestadens fabriker

Nu går Gamlestadens Fabriker in i en ny era. Stadsdelen förtätas och moderniseras, samtidigt som områdets själ och de historiska byggnaderna bevaras. Med start från 2023 bygger Platzer Fastigheter flera nya kontorsbyggnader i området. Beräknad inflyttning för etapp 1 är i slutet av 2025.

Kontor i Gamlestaden

Det är svårt att tänka nytt när det gamla sitter i väggarna. Byt adress och låt er hållbarhetsstrategi få liv redan i valet av område. Gamlestadens Fabriker omdanas nu till att bli hub för cirkulära, dynamiska tillväxtföretag inom bland annat food tech och digital utveckling. För visst är det så att miljöfokus, lust och nytänkande smittar. Här i det gamla spinneriområdet intill Säveån finns goda möjligheter att ”walk the talk” redan i den kreativa gatumiljön, omgiven av kreatörer inom återbruk, design och cirkulärt nytänkande.

Utforskaren

Utforskaren blir servicenavet i fabrikerna. Huset kommer, utöver kontor även rymma livsmedelsbutik, mobilitetshub, paketutlämning och service. Det här är den perfekta platsen för innovativa företag som vill växla upp och tänka nytt.

Projektstart: 2024
Inflytt: 2026
Storlek: ca 5 580 kvm, fördelat över 7 våningar 

Regissören

Regissören blir den levande entrén till Gamlestadens Fabriker, beläget precis intill kajen vid Säveån. Här görs plats för kontor, butiker, eventplats, restauranger och takservering. En plats för visioner, drömmar och idéer!

Projektstart: 2023
Inflytt: 2025
Storlek: ca 2 300 kvm BTA (6 000 kvm befintligt LOA), fördelat över 7 våningar

Plisseringen

Välkommen till Plisseringen – Gamlestadens Fabrikers nya nav för kreativitet och innovation! Förutom stora och öppna kontorsytor rymmer Plisseringen även restaurang, café, showroom och butik som vetter ut mot det nya torget.

Projektstart: 2024
Inflytt: 2026
Storlek: ca 8 100 kvm LOA, fördelat på 7 våningar

Innovatören

Innovatören blir områdets största fastighet och ett nytt landmärke. Kontor och restauranger, en unik inomhuspark och tillgång till gym, innovationslabb och lagermöjligheter gör detta till den naturliga samlingsplatsen i Gamlestadens Fabriker.

Projektstart: Planerat 2024-2026
Inflytt: 2027-29
Storlek: ca 23 000 kvm BTA, fördelat på 9 våningar

Hotellet

Hotell och co-living i en dynamisk miljö med plats för liv och rörelse – detta blir ett välkommet tillskott till Gamlestadens Fabriker!

Projektstart: 2025
Inflytt: 2027
Storlek: ca 9 000 BTA, fördelat på 7 våningar

Spinnerikvarteren

I Gamlestadens Fabriker finns naturligtvis även charmiga lokaler i de gamla fabriksbyggnaderna. Här ger vi plats för cirkulära entreprenörer och visionärer som vill vara med och bygga Gamlestaden tillsammans med oss.  

Inflytt: Löpande
 

Därför ska du hyra kontor i Gamlestadens Fabriker

Här är våra fem bästa anledningar till att hyra kontor i Fabrikerna.

1. Göteborgs mest kreativa plats att arbeta på Här utvecklas en unik plats för visionärer och cirkulära entreprenörer

2. Centralt lägemed bra kommunikationer– Kollektivtrafik, bilpool, elladdning, cykelgarage, nära motorlederna och gott om parkeringsplatser.

3. En nygammal stadsdel med stor potential – Här blandas häftig industrihistoria med moderna influenser, precis sådär som man vill att det ska vara.

4. All service du behöver – Restauranger och barer för såväl lunch som aw:n, matbutik, apotek, butiker och gym.

5. Ett kluster för nätverkande – Bli granne med några av Sveriges mest kreativa och innovativa företag!

 

Bo i Gamlestadens Fabriker

Är du sugen på att bo mitt i den myllrande kreativiteten, så kika in på JMs projekt Fabrikören som just nu byggs i Fabrikerna.

Back To Top