skip to Main Content

Välkommen till Gamlestadens Fabriker i Göteborg!

Det behövs platser för drömmare och visionärer, utvecklare och kreatörer. När Gamlestadens Fabriker nu återföds är det Göteborgs rötter som spirar med nya friska blad. Här intill Säveån samsas snart modern arkitektur med gamla verkstäder och fylls med nya hantverk och idéer, kreativa kök och nya smaker. Allt i en inramning av mode, musik och film på platsen där cirkulära entreprenörer får chansen att skapa hållbar tillväxt.

Gamlestadens Fabriker. Born again.

Vad är Gamlestadens Fabriker?

Gamlestadens Fabriker är ett område i stadsdelen Gamlestaden i Göteborg. Det var här som Göteborgs föregångare Nya Lödöse en gång grundades. Sedan 1700-talet har det här varit en plats för företagande. Här startade familjen Sahlgren Europas största sockerbruk, som senare blev spinneriet Gamlestadens Fabriker. Spinneriets behov av bättre kullager lade grunden för SKF som i sin tur byggde den första Volvon.

En del av stadsutvecklingen i Göteborg

Nu startar en omdaning av området för att skapa en levande stadsel. Här möts nybyggnation med gamla fabrikslokaler och skapar en plats för kreatörer och innovatörer. De närmsta åren kommer flera nya kontor, bostäder och verksamheter ta form här.

Gamlestadens Fabriker – idag och imorgon

Inom de närmaste åren kommer flera verksamheter, grönområden, hotell, resturanger och marknader samt kontor och co-workingytor växa fram. Platsen går från kontorsområde till en urban stadsdel där olikheter möts och skapar en skön dynamik.

Verksamheter och företagande

Här finns en skön mix av verksamheter och företagande inom food tech, innovation, hälsa och underhållning. Självklart också de bästa restaurangerna för både företagslunchen och after work.

En del av Gamlestaden

Gamlestadens Fabriker är ett stadsutvecklingsprojekt av Göteborgsbaserade Platzer Fastigheter. Området är en del av Göteborgs östra stadsdel Gamlestaden, som under de senaste åren utvecklats till en viktig knutpunkt för Göteborgare.

Hitta till Gamlestadens Fabriker

Bara en spårvagnshållplats från Centralstationen hittar du Gamlestadens Fabriker. Området är även lättillgängligt med bil och erbjuder goda parkeringsmöjligheter.

Back To Top